PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : HDR tekniği

gakpiyal
10-12-2009, 11:29 PM
Merhaba,
Malumunuz bu ay fotoğraf yarışması konusu HDR çekim tekniği. Çekim tekniği ibaresi ne kadar doğru bilmiyorum, çekimden çok çekim sonrası uygulanan bir teknik aslında. Yabancı olduğum bir konuydu yarışma konusu oldu iyi de oldu çok güzel sonuçlar alınılıyormuş denemeyi çok istedim, bir de bu konuda üstadlarımızdan ipuçları almak isteriz değilmi? "Eveeeeeet" seslerini duyar gibiyim :) Mesela pozlamaları nasıl yaparız, EV değerleri kaç kaç olmalıdır gibi...
Şimdiden çok teşekkürler erinmeyip ve rakip çıkmasın die düşünmeyip :D yazan herkese...

fotbes
11-08-2009, 06:36 PM
kimse de cevap yazmamış ama :)

tek fotoğraftan da yapan programlar mevcut.. ancak çekim aşamasında farklı değerlerle en az 3 çekim yapılıp birleştirilirse daha bir güzel oluyor sonuç..

bazı makinelerde var bu özellik.. ardarda çekim seçeneğine girip, oradan farklı EV değerleriyle ilgili olan seçenekle bunu yapabiliriz. yani tek defa dokunuyoruz deklanşöre..
makine de tek poz alıyor. ama bu pozu 3 ayrı EV değeriyle kaydediyor.
bu 3 fotoğrafın arasındaki pozlama farkını seçebiliyoruz. 0.3 fark veya 0.7 fark..

ben 0.7 seçerim. mesela manzarayı çektim, tek poz..
ilk kayıt : -0.7 pozlama
2. kayıt : 0 pozlama
3. kayıt : 0.7 pozlama

veya şöyle de olur:

ilk kayıt : -1 pozlama
2. kayıt : -0.3 pozlama
3. kayıt : +0.3 pozlama

bu aralıkların başlangıç noktasını kendimiz secebliriz. bu şekilde çok daha güzel bir HDR elde edilebilir.

tabii PCdeki hdr programını da iyi kullanabilmek lazım..

selamlar :)