PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fottom ile ilgili üye önerileri..

fotbes
09-12-2009, 05:06 PM
Böyle bir konu düşündüm. Site ile ilgili önerilerimizi burada paylaşabiliriz. Beklentilerimizi ve "şöyle olsa daha iyi olur" dediğiniz fikirlerimizi burada yazmaya ne dersiniz?:rolleyes:

fotbes
09-12-2009, 05:11 PM
İlk olarak kendim ileteyim.

yenilediğiniz tasarım ve uygulamalar bence gayet güzel..
Fottom'un daha kullanışlı olması açısından benim de karınca kararınca 1-2 önerim olacak.

1- Forum bölümünde az önce bir cevap yazdım. Ama cevapla butonunu bulurken biraz aramak zorunda kaldım. Üstelik az da olsa ingilizce biliyorum. yani, belli başlı terimleri anlıyorum. Önce direkt "cevapla" yazan yere girdim ama oradan cevap yazmak mümkün olmadı. Orada çıkan uyarı diyor ki "sağ alt köşedeki hızlı cevap" tuşunu kullanın.
Sağ tarafta onu aradım, yok..
Sonra tam tersi, sol alttaki tuşa tıkladım ve cevap ekleyebildim.
Yani tabii ki zahmet değil bu, yazmaya niyeti olan kişi bulur ve yazar.
Ama şu bir gerçek; Teşvik edici de değil..

Çünkü aramızda çok genç veya tecrübesiz arkadaşlar var.
Yani, forumdaki butonlar tamamen türkçe olsa ve kullanımı daha basit olsa, herkes açısından daha iyi olur, özendirici olur ve kullanım zamanla artabilir.

2- Fotoğraflar.. Diğer üyelere ait fotoğrafları tıklayıp büyütmek mümkün olmuyor. sadece küçük haline bakıp yorumlamak durumundayız. böylece, varsa çekim hatalarını farkedemiyoruz. hem büyük izlemek daha keyifli olur.
Hiç olmazsa en azından 800px boyutunda izleyebilmek güzel olurdu.
ilerde bunu da mümkün kılarsanız, güzel olur bence..

fottom_admin
09-17-2009, 06:38 PM
Sayın fotbes,

Önerileriniz için teşekkür ederiz.

Bu konular üzerinde çalışmaya başladık.

Yeni önerileriniz olursa duymaktan memnuniyet duyarız.

Fottom.com Ekibi

gakpiyal
09-18-2009, 01:04 AM
Ben feedback ve mail yolu ile de ilettim ama madem fotbes böyle güzel bir şey düşünmüş buradan da ileteyim. Öncelikle senin dediklerine de katılmakla beraber ben ayın yarışması konusunda bir sıkıntı yaşıyorum. Sistem tam olarak nasıl işliyor bilmiyorum yani, ayrıca yarışmaya mı gönderiliyor çalışmalar yada vitrinde yayınlananlardan mı seçiliyor, yanılmıyorsam siteden direkt olarak ayın fotoğrafı yarışma duyurusu yapılmıyor, benim şimdiye kadar sadece sonuçlardan haberim olabildi.
Önerim; yarışmanın konusuyla böyle bir duyuru yapılsa, hatta isteyene mail ile de bildirilse gayet hoş olur?

fottom_admin
09-18-2009, 03:35 PM
Merhaba Gakpiyal,

Öncelikle teşekkür ederiz yorumunuz için.

Fotoğraflar, yarışma şartlarında belirtildiği gibi FottoGaleri'de olup ilgili yarışmaya ait etiketlerin olduğu bütün fotoğraflar arasından seçiliyor. Ayın fotoğrafları 5 kişilik bir ekibin beraber yaptığı seçim sonucunda ortaya çıkıyor.

"Bu ayın fotoğrafı" duyurusunu sitenin "Haberler" bölümünden yapıyoruz ( Üst menüdeki Keşfet başlığının altında Haberler bölümünü görebilirsiniz ). Ayrıca, her ay bununla ilgili mailing göndermeye çalışıyoruz, bu ay aksatmış olabilir ancak bundan sonra almaya devam edeceksiniz.

fottom_admin
09-18-2009, 04:29 PM
Sayın fotbes,

Bahsettiğiniz konuları düzelttik. İyi günler...

gakpiyal
09-18-2009, 06:34 PM
Merhaba Gakpiyal,

Öncelikle teşekkür ederiz yorumunuz için.

Fotoğraflar, yarışma şartlarında belirtildiği gibi FottoGaleri'de olup ilgili yarışmaya ait etiketlerin olduğu bütün fotoğraflar arasından seçiliyor. Ayın fotoğrafları 5 kişilik bir ekibin beraber yaptığı seçim sonucunda ortaya çıkıyor.

"Bu ayın fotoğrafı" duyurusunu sitenin "Haberler" bölümünden yapıyoruz ( Üst menüdeki Keşfet başlığının altında Haberler bölümünü görebilirsiniz ). Ayrıca, her ay bununla ilgili mailing göndermeye çalışıyoruz, bu ay aksatmış olabilir ancak bundan sonra almaya devam edeceksiniz.

Bilgilendirme için teşekkürler. Kullanıcıların öneri ve şikayetlerini böyle özenle dikkate almanız takdir edilecek bir davranış.
Sitedeki bir değişiklikle ilgili de bir eleştirim olacak. Bütün kullanıcıların resimlerin yüklendikleri hallerini indirebilmesi bana biraz uygunsuz geldi sonradan telif hakkı gibi sorunlar çıkabilir gibi geliyor, kullanıcıya bir seçenek sunulsa ve bu "Fotoğrafım indirilebilsin" şeklinde herkes tarafından yada arkadaşlarım tarafından gibi... Sanırım daha doğru bir uygulama olacak.
İyi çalışmalar...

fotbes
09-23-2009, 10:10 PM
evet, değişiklikler çok güzel olmuş :)

tüm arkadaşlarımız için de çok faydalı olacaktır, ilginiz için çok teşekkürler herkes adına :)

------

diğer bir konu, Gakpiyal nickli arkadaşımızın bahsettiği gibi, yarışmaların ilanıyla ilgili benim de önerim olacak.
Evet, mail olarak her zaman aldım ben şahsen.. yani haberim oldu.

Ama bir de şu var;
Google aracılığıyla veya farklı şekillerde buraya giren arkadaşların, yarışmalardan haberdar olması..
Yani yarışmaların her ay, anasayfada kolay görülebilecek bir pencerede ilan edilmesi..
Evet, altta haberler bölümünde görülüyor ama biraz arka planda kalıyor.

Aslında şahsım adına kendime daha çok rakip çıkacağı için, işime gelmeyen bir durum bu :))

Ama fottom.com açısından iyi bir kazanım olacaktır zannımca..

iyi çalışmalar dileğimle..

gakpiyal
09-24-2009, 09:39 PM
Evet katılıyorum anasayfada olması konusunda... Rakipler konusunda ise elinize su dökecek pek kimse yok zaten :)

fotbes
09-29-2009, 05:29 AM
Aslında çok önceden yazmalıydım bunu..

Ağustos yarışması sonucunda kazandığım 60x40 tuval baskı vardı.
Ve onunla beraber, birkaç büyük boy fotoğraf baskısı sipariş etmiştim.

Baskılar bayramdan önce elime geçti.
Şunu söylemeliyim ki; GAYET GÜZEL..

Baskı kalitesini çok beğendim.
Bu kolay bir iş değil.. Kağıda basınca, renklerde ve beyaz dengesinde sapma olur çok zaman..

Ben FOTTOM'un baskılarını gayet BAŞARILI buldum.
Tüm arkadaşlarıma gönül rahatlığıyla öneriyorum :)

Ve bu titizlik için FOTTOM çalışanlarına çok teşekkür ediyorum.

Baskılar HARİKA olmuş :)